Градоначалникот Заев и општина Струмица и денеска на помош во поплавените подрачја

Општина Струмица и градоначалникот Зоран Заев и денеска ќе им помагаат на граѓаните од поплавените подрачја во санирањето на последиците од невремето. Исто како вчера

Комуналец“ и Противпожарната единица со специјални возила заминаа во поплавените региони. Истовремено, граѓаните и правните субјекти продолжуваат со донацијата на производи кои им се неопходни на граѓаните на пунктот во домот на АРМ кој е отворен од 9 па се до 21 часот., и денеска околу стотина вработени во Јавното претпријатие за комунални дејности