Се одржа „Трка на келнери 2016“ на која победи Тимче Андонов

Во рамките на програмата на „Струмица опен фестивал“, синоќа, по седми пат се одржа трката на келнери. Вкупно 16 келнери од Струмица, Гевгелија и Радовиш учествуваа на оваа трка за најбрз и највешт келнер.

Првото место го освои Тимче Андонов од Концепт кафе кој доби вредносен ваучер од 12.000 денари, а наградата му ја врачи претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов. Второто место го освои и ваучер од 8.000 денари доби Дени Перов, ваучер од 6.000 денари за освоеното трето место доби Трајче Николов и за најпопуларен келнер беше прогласен Горан Митев кој беше награден со 3.000 денари.