Промовирана социјалната карта на општина Струмица

Во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ, денеска, се одржа промоција на Социјалната карта на општина Струмица. Оваа карта дава приказ на актуелните социо – економски и демографски специфики и увид во социјалната структура на жителите на општина Струмица.