Општина Струмица е генерален покровител на 37-то меѓународно рели на теренски возила

Општина Струмица и годинава е генерален покровител на 37-то меѓународно рели и рели крос со теренски возила и автомобили Струмица 2016. Релито ќе се одржи на 08.10.2016 година (сабота) со почеток во 13 часот на патеката во реката Тркања на влезот во Струмица од кај Валандово. И годинава се очекува да учествуваат учесници од повеќе земји. Ова 37-мо меѓународно рели на теренски возила и автомобили ќе биде меморијално, посветено на Димитрије Пеливанов кој беше долгогодишен претседател на организациониот одбор на релито.