„Комуналец“ викендов работеше во Раборци и Рич

Општина Струмица и Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ продолжуваат со подобрувањето на условите за живот во населените места. По активностите во населените места Просениково и Банско, викендов се работеше во Раборци. Таму се огради училишниот двор, поставени се и чешма, клупи и корпи за смет, а извршено е косење на тревата и комплетно чистење на дворот. Освен во Раборци, ограден и е дворот на училиштето во населеното место Рич.