Во чест на патронот богата програма на учениците од ООУ „Видое Подгорец“

Синоќа во Домот на АРМ се одржа богата програма по повод претстојниот патронен празник на основното општинско училиште „Видое Подгорец“ од Струмица. ООУ „Видое Подгорец“ училиште – дом за предизвици и успеси, вака беше насловена богатата и разновидна програма во која учествуваа членовите на повеќе секции кои успешно работат при ова училиште.