ООУ „Видое Подгорец“ победник на натпреварот „Детски семафор“

Основното општинско училиште „Видое Подгорец“ го освои првото место на општинскиот натпревар по сообраќај за основните училишта „Детски семафор“. Второто место го освои ООУ „Сандо Масев“, а третопласирано е ООУ „Маршал Тито“ од Муртино. Натпреварувачите беа поделени во мала и голема група, а се натпреваруваа во полагање писмен дел и во вешто возење на велосипеди на посебен полигон.

Во поединечна конкуренција (машки) голема група, првото место го освои Иван Донев, второто Васил Павлов и третото место му припадна на Александар Терзиев, а во малата група, Ненад Рабровалиев го освои првото место, второто го делат Филип Певкев и Панче Палифровски, а третото место го освои Христијан Пеливанов.Во категоријата мала група (женски) првото место го освои Марија Манева, второто Сара Стојанова и третото место го освои Александра Котева, а во големата група, најдобра беше Велика Карајлиска, второто место го освои Марија Пиливанова, а третопласирана е Зуле Коцева.Првонаградените од големата група и прво и второнаградените од малата група ќе учествуваат на регионалниот натпревар кој на 9 мај ќе се одржи во Струмица.