Општина Струмица ја одбележа 112 годишнината од смртта на Гоце Делчев

Општина Струмица денеска му оддаде достојна почит на апостолот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев. По повод 112 годишнината од неговото загинување, пред неговиот споменик на истоимениот плоштад, беше положено свежо цвеќе, а за неговиот живот и дело зборуваше Јосиф Христов, претседател на Советот на општина Струмица.