Одбележана 64-годишнината од убиството на петте струмички студенти

Општина Струмица денеска ја одбележа 64-годишнината од убиството на петте струмички студенти Борис Белев, Мирко Пецев, Ѓорѓи Костуранов, Стево Топчев и Ѓорѓи Јрмов. Пред спомен обележјето во малиот градски парк, свежо цвеќе положија претставници на семејствата, претседателот на Советот на општина Струмица,