Советот на општина Струмица денеска ја одржа 32-та седница

Членовите на Советот на општина Струмица, денеска, ја одржаа 32-та седница на  која донесоа повеќе одлуки и програми.На дневниот ред беа 25 точки и сите беа усвоени, една беше повлечена за да се даде можност на сопственикот на локалот да му може да си ја регулира својата обврска како би можеле да му го признаеме во постапката на бесправно изградените објекти, објектот кој што е изграден на неговата градежна парцела, а не се согласува со деталниот урбанистички план.