Граѓанскиот форум – практична настава за учениците од СОУ „Никола Карев“

На првата сесија од граѓанскиот форум која што се одржа синоќа во големата сала на домот на АРМ присуствуваа и ученици од три класа од средното општинско учили

всушност беше практична настава по предметот граѓанско образование и за нив беше убав пример да видат на лице место како функционира демократијата во општеството, односно, да видат како тоа го прави општина Струмица која веќе подолго време ги практикува буџетските форуми и ја ставаат на врвот меѓу општините во Република Македонија по транспарентност и отчестност. Ваква практична настава за учениците се случува за прв пат и со тоа граѓанскиот форум доби уште едно значајна димензија, а општина Струмица уште еднаш потврди дека е Општина по мерка на сите граѓани.

ште „Никола Карев“. Сесијата за нив, како идни граѓани кои што ќе имаат право да донесуваат одлуки,