Во Баница се изведува приклучна водоводна линија

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ освен во градот, деновиве работи и во населеното место Баница. Таму, екипите на јавното претпријатие изведуваат приклучна водоводна линија со која, според Стојан Ефтимов раководител на единицата „Водовод и канализација“, трајно ќе се реши проблемот со водоснабдувањето.Инвестицијата за оваа водоводна линија од страна на општина Струмица и вредноста на договорот изнесува 809 илјади денари.