Се санираа оштетените гранитни плочки на улицата „Благој Мучето“

Денеска продолжи санирањето на оштетените гранитни плочки во централното градско подрачје. Старите со нови плочки се заменуваа на улицата „Благој Мучето“. Со санацијата ќе бидат опфатени и останатите места на кои се оштетени гранитните плочки. Освен од естетска природа, овој зафат се реализира и за зголемена безбедност на граѓаните кои се движат по површините со гранитни плочки. Токму поради ова, општина Струмица апелира до граѓаните, а посебно до сопствениците на трговските и угостителските објекти колку што можат помалку да ги користат моторните возила во пешачките зони за да не се оштетуваат гранитните плочки.