Реакција за лажните објави на социјалните мрежи и некои портали за поројните дождови што ја зафатија Струмица

Деновиве на социјалните мрежи, од страна на неколку портали, познати по своето тенденциозно и пропагандистичко информирање, но и на некои други, досега непознати за пошироката јавност, беа објавени текстови и фотографии поврзани со поројните дождови што ја зафатија Струмица. Таквите објави се се друго, само не одраз на вистината за невремето и последиците од него, и истите ги поминуваат сите можни граници за некакво „објективно“ информирање.