Градоначалникот Заев го посети првороденото бебе во струмичката болница

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска го посети првото бебе родено во струмичката болница во Новата 2016 година. Девојчето тешко 2,5 килограми е прва рожба на Кети Миладинова од Струмица. Честитајќи им ја Новата година, градоначалникот Заев на бебето и на мајката им посака многу здравје и среќа, а на новороденчето му подари штедна книшка со 20 илјади денари.Да посакаме новата рожба да донесе бериќет, среќа, успех исполнување на плановите, секако на детенцето, на неговото семејство, но и на сите граѓани на нашата општина Струмица, рече градоначалникот Заев.