Трим патеката во Банско повторно мета на вандали

Оштетени клупи и канделабри, таква е сликата на трим патеката во Банско, откако вандалите повторно дивееле уништувајќи го ова добро кое што е во служба на сите граѓани, љубители на природата. Претставници од Одделението за комунални работи на општина Струмица на лице место констатираа значително оштетување на опремата и тоа кај 7 клупи за седење делумно се оштетени дрвените елементи за седење,