„Комуналец“ денеска го миеше и дезинфицираше градскиот плоштад

По отстранувањето на сите шанкови кои беа поставени за време на последните три музички вечери на „Струмица опен фестивал“ на плоштадот „Гоце Делчев“ и по комплетното собирање на отпадот од него, екипи на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска, рачно и машински ја миеја целата негова површина. Миењето се вршеше со специјално средство за гранитни плочки кое истовремено врши и дезинфекција.