Второто авионско прскање против комарци ќе се изврши на 22 август

На ден 22.08.2017 година (вторник) ќе се изврши второто авио – третирање против комарци во раните утрински часови, односно, во периодот од 4,30 до 9,30 часот. Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно, да ги затворат истите во најавениот временски период. Првото авионско прскање против комарци во општина Струмица се спроведе на 30 јули.