Општина Струмица обезбеди лични и образовни асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес

Општина Струмица оваа година по втор пат ја покажува својата силна заложба кога се работи за ученици со попреченост вклучени во редовниот процес. Според вршителот на должноста градоначалник Костадин Костадинов, од 2 октомври 2017 во 4 основни и 2 средни училишта во општина Струмица продолжи спроведувањето на минатогодишниот пилот проектот „Лични и образовни асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес“.