Јаневски врачи дел од наградите на најдобрите готвачи на ГАСТРОМАК Македонија 2017

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, присуствуваше на завршната вечер на вториот интернационален гастрономски натпревар – ГАСТРОМАК Македонија 2017. Тој врачи дел од наградите на најдобрите готвачи. На овој интернационален натпревар учествуваа 300 готвачи од 35 држави и со неговото одржување Струмица стана дел од глобалниот гастрономски свет. На затворањето на ГАСТРОМАК Македонија 2017 присуствуваше и премиерот на Република Македонија, Зоран Заев.