Во Струмица се одржа тематска средба за пласман на пролетната зелка

Во Струмица се одржа тематска средба за пласман на пролетната зелка

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска учествуваше на тематската средба којашто се одржа во домот на АРМ, а што ја организираше министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски со земјоделците и откупувачите на зелка и директорите на државните институции од оваа област.

На средбата се разговараше за пласманот на пролетната зелка по актуелните случувања со војната меѓу Русија и Украина и светската криза. Беше потенцирано дека се бараат алтернативни пазари за нашите земјоделски производи. Министерот Николовски потенцираше дека Владата на Република Северна Македонија е подготвена да интервенира дополнително преку програмите кои веќе ги има донесено или преку нови мерки и механизми се со цел да се обезбеди пласман на земјоделското производство.