Нова урбана опрема на градскиот плоштад

Нова урбана опрема на градскиот плоштад

Општина Струмица, денеска, започна со монтажа на новите корпи за отпадоци со пепелници, односно, замена на старите со нови.

Набавени се вкупно 120 нови корпи, 60 ќе бидат поставени денеска и утре, а останатите наредната недела. Со тоа сите стари корпи за отпадоци на плоштадот и булеварите ќе бидат заменети со нови, коишто не само што изгледаат поубаво, се и многу попрактични.