Општина Струмица денеска ја посети Ерик Мејер Заменик шеф на мисијата на Амбасадата на САД во Македонија

Општина Струмица денеска ја посети Ерик Мејер Заменик шеф на мисијата на Амбасадата на САД во Македонија

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска оствари средба со г. Ерик Мејер, Заменик шеф на мисијата на Амбасадата на САД во Република Северна Македонија и советникот во Амбасадата, г. Митко Бурчевски.

На средбата разговараа на актуелни теми и новите предизвици со кои се соочува општина Струмица, при што градоначалникот Костадинов, потврди дека и во време на криза, заедно со општинската администрација и Советот на општина Струмица успешно ја менаџираат Општината и ги реализираат ветените проекти.

Во името на досегашната плодна соработка, и Костадинов и Мејер потенцираа дека продолжуваат уште повеќе да ги негуваат взаемното пријателство и поддршка.