Категорија: Огласна Табла

Home / Огласна Табла
Јавен повик за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2020 година
Напис

Јавен повик за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2020 година

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на целите и имплементација на активностите предвидени со проектот „Субвенционирање за купување на велосипеди“ и согласно програма за активностите во областа на заштита на животната средина на подрачјето на Општина Струмица за 2020 објавена во...

Напис

Известување од штабот за заштита и спасување

По објавениот Јавен повик за определување на економски оператори – маркети кои ќе вршат достава на најнеопходни намирници согласно приоритетните барања на граѓаните за време на забраната за движење, а во согласност со задолжението од 36-та седница на Владата на Република Северна Македонија, Штабот за заштита и спасување на општина Струмица ве известува дека за...

Напис

Известување за неевидентираните земјоделци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува сите земјоделци кои не се евидентирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС), а кои имаат потреба за извршување на земјоделски активности во деновите од претстојниот празничен викенд (24 и 25.05.2020 година), телефонски да ги известат Општинските кризни штабови во местото на живеење, каде ќе ја најават...

Напис

Штабот за заштита и спасување на општина Струмица го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК:

Согласно Задолжението на Владата на Република Северна Македонија, се повикуваат сите економски оператори – маркети кои се заинтересирани да ги стават на располагање своите маркети со цел обезбедување на НАЈНЕОПХОДНИТЕ НАМИРНИЦИ И ТОА ИСКЛУЧИВО ПРЕКУ ДОСТАВА, а согласно приоритетните барања на граѓаните за времетраењето на полицискиот час во престојниот празничен викенд 24 и 25 мај...

Известување за неевидентираните земјоделци
Напис

Известување за неевидентираните земјоделци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува сите земјоделци кои не се евидентирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС), а кои имаат потреба за извршување на земјоделски активности во деновите од претстојниот викенд (01-03.05.2020 година), телефонски да ги известат Општинските кризни штабови во местото на живеење, каде ќе ја најават потребата од дневна...

Напис

Штабот за заштита и спасување на општина Струмица го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК:

Согласно Задолжението на Владата на Република Северна Македонија, се повикуваат сите економски оператори – маркети кои се заинтересирани да ги стават на располагање своите маркети со цел обезбедување на НАЈНЕОПХОДНИТЕ НАМИРНИЦИ И ТОА ИСКЛУЧИВО ПРЕКУ ДОСТАВА, а согласно приоритетните барања на граѓаните за времетраењето на полицискиот час во престојниот викенд 01.05.2020, 02.05 и 03.05. 2020...