Градоначалникот Јаневски им оддаде почит на жртвите во Куклиш

Во населеното место Куклиш беа одбележани 187 години од првото опожарување, 114 години од второто и 106 години од третото опожарување. По тој повод пред Спомен костурницата се одржа панихида за жртвите во 1831, 1904, 1912 и во Втората светска војна. На одбележувањето присуствуваа и свежо цвеќе положија претставници на општина Струмица, предводени од градоначалникот Коста Јаневски.