Претседателот на Советот Јосиф Христов им го честиташе приемот на првачињата во Детската организација

Во организација на домот за деца и млади „Благој Јанков Мучето“, денеска, во центарот за култура „Антон Панов“ се одржа свечена приредба по повод приемот на учениците од првите одделенија од основните општински училишта во Детската организација. Приемот им го честиташе претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов кој им порача да бидат горди што се дел од најмасовната, најдобрата и најчистата организација во светот: Интегрален текст од обраќањето на претседателот на Советот, Јосиф Христов: