Отворена „ЈС банка“ во СОУ „Јане Сандански“

Во чест на утрешниот Ден на заштитниците на Струмица, денес во Средното општинско училиште „Јане Сандански“ беше отворена „ЈС банка“ за потребите на практичната настава за учениците од стручното образование – банкарски смер.  Отворањето на оваа виртуелна банка го помогна Општина Струмица, а нејзиното опремување беше реализирано со донации од банките кои имаат свои експозитури во Струмица, и тоа: „Прокредит банка“ , „Стопанска банка“ , „Охридска банка“ и „Шпаркасе банка“.  На свеченото отворање, покрај претставниците на банките од нашиот град, присуствуваа и градоначалникот Зоран Заев и членови на Советот на општина Струмица.