Струмица вечерва ќе ги чествува сесловенските просветители светите Кирил и Методиј

По повод 24-ти мај, денот на сесловенските просветители, светите Кирил и Методиј, општина Струмица организира свечена академија. Академијата ќе се одржи вечерва, со почеток во 20 часот во големата сала на Домот на АРМ.