Матурантите од Струмица танцуваа квадрил на градскиот плоштад

По шестти пат матурантите од трите средни општински училишта во Струмица, приредија прекрасна глетка на градскиот плоштад, учествувајќи во најголемата матурска парада во светот. Точно напладне, 308 матуранти танцуваа квадрил и играа салса истовремено со своите врсници од четири градови во Македонија и од неколку европски држави, обидувајќи се повторно да го срушат гинисовиот рекорд. Матурантите ги поздрави, градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев.