Ќе стартува зонското паркирање во Струмица

Општина Струмица ги заврши сите подготовки и од втората половина на октомври ќе стартува зонското паркирање. Директорот на Јавното претпријатие „Паркиралишта – Струмица“, Верица Узунова, денеска одржа прес конференција на која информираше за начинот на кој ќе функционира овој современ начин на паркирање, чија цел е средување на сообраќајниот хаос во централното градско подрачје и зголемување на безбедноста на сите учесници во сообраќајот.