Учениците од основните училишта испратија порака за мирољубие

Во организација на Младинскиот совет на плоштадот „Гоце Делчев“ се одржа предновогодишна забава „Порака за мирољубие“ на која учествуваа околу 2.000 ученици од основните општински училишта.

И покрај студеното време учениците направија одлична предновогодишна атмосфера, разменуваа подароци и новогодишни желби, а со нив беше и градоначалникот Зоран Заев. Честитајќи им ги новогодишно – божиќните празници им посака многу здравје, среќа и успех во учењето.