Акција за собирање отпад од Електрична и Електронска опрема

Општина Струмица заедно со ЈПКД Комуналец организира Акција за собирање отпад од Електрична и Електронска опрема во периодот од 17 ти Октомври до 17 ти Ноември 2017 год. Се повикуваат сите граѓани на Општина Струмица кои имаат електричен или електронски отпад:

1.Големи домашни апарати

– фрижидер, шпорет, машина за перење, клима уред и др.

2. Мали домашни апарати

-пегла

-правосмукалка

-тостер

-фен

3. Компјутерска опрема

-компјутер

-печатар

-фиксен и мобилен телефон

4.Електронска опрема

-радио

-телевизор

-камера

-видео рекордер

-музички систем

5.Опрема за осветлување

-неонки

-сијалици

-расветни тела

6.Електрични и електронски апарати

-бушалици

-пили

-машина за шиење

7.Електронски играчки и опрема

-видео игри

-справи за вежби

-играчки на батерии

8.Кабли, адаптери – полначи за мобилен телефон.

Истиот да го пријават на тел.бр.034/325-909 и договорат термин за негово бесплатно подигање од страна на ЈПКД Комуналец од нивните домови. Сите заедно да вложиме труд во зачувувањето и заштитата на непосредната околина а во исто време и унапредување за чиста и здрава животна средина.