Општина Струмица на Културно лето во Карпош

Општина Струмица на манифестацијата „Културно лето во Карпош“, Општина Карпош – Скопје се претстави со настапите на Детскиот хор „Деница“ Струмица, КУД „Тримери“ Струмица и Карневалската група „Весели лица“ на СОУ „Јане Сандански“ Струмица. Граѓаните на Општина Карпош можеа да доловат дел од културните вредности и обичаи на Општина Струмица…