Општина Струмица и оваа година ќе аплицира за ангажирање на лични и образовни асистенти

Општина Струмица и оваа година ќе аплицира на Јавниот повик на Програмата – Општинско корисна работа којшто е финансиски поддржан од УНДП, а во партнерство со Министерство за труд и социјална политика на РСМ и Агенција за вработување. Општина Струмица од 2016 година учествува во оваа програма со проектот Лични и образовни асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовен...

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани граѓани од исламска вероисповед, Курбан Бајрам, еден од двата најголеми празника на Вашата вера, нека ви ги исполни срцата и домовите со радост и среќа. Празничниот дух нека ви донесе здравје, благосостојба и успех Вам и на Вашите семејства, но и подготвеност за подадена рака на сите оние на кои им е потребна. Среќен и вековит да ви биде...

Решение за свикување триесет и седмата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, Бр.08 – 4188 /1, 22.07.2020 год. Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02) и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам: Решение за свикување триесет и седмата седница на Советот на општина...

Проект: „Заштита на локалното население од општините Петрич и Струмица од природни катастрофи и катастрофи предизвикани од човекот”

Референтен број: CB006.2.12.132 Тендерска процедура: „Набавка на модуларен систем за кризни ситуации за потребите на општина Струмица” – CB006.2.12.132 – PP2/04 Почитувани, Ве известуваме дека отварањето на добиените понуди во рамки на тендерската постапка за „Набавка на модуларен систем за кризни ситуации за потребите на општина Струмица” – CB006.2.12.132 – PP2/04 ќе се одржи на 29.07.2020 – Среда во Одделение...

Одлука за организирање на јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 13, Општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 13, Општината Струмица – ЛИНК Соопштение за организирање јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 13, Општина Струмица,...

Одлука за организирање на втора јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање втора јавна анкета и јавна презентација на УП за воннаселено место за КП 1480, КП 1481 дел од КП 1483/1, КП 1483/2, КП 1483/4, КП 1483/5, КП 1483/6, КП 1483/7, КП 1483 – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на втора јавна анкета и јавна презентација на УП за вон населено место за КП 1480,...

Променет е режимот на сообраќај на неколку улици во градот

Променет е режимот на сообраќај на неколку улици во градот

Општина Струмица ја зголеми безбедноста и го подобри протокот на сообраќајот на улиците:„Моша Пијаде“, „11-ти Октомври“, „Ванчо Китанов“, „Беласица“ и „Монополска“. Сообраќајот на улица „Моша Пијаде“   на  делница од крстосница  со ул. „Ванчо Китанов“ до крстосница  со ул „11-ти Октомври“ од двонасочен се променува  во  еднонасочен. Правецот на движење  на оваа  делница  по ул. „Моша Пијаде“  е од крстосница  на  ...

Решение за објавување на Одлуката за утврдување режим на сообраќај на улиците „Моша Пијаде“ „Монополска“ и „Беласица“ во град Струмица

Врз основа на член 50 став 1 точка 3 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/02) и член 39 став 1 алинеја 3 од Статутот на општина Струмица („Службен гласник на општина Струмица“ бр. 4/03, 2/06, 15/07, 2/10, 21/10, 1/15, 8/18,  16/19 и 29/19), Градоначалникот на општина Струмица, донесе Решение за објавување на Одлуката  за ...

Општина Струмица го одбележа денот на раѓањето на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски

Општина Струмица го одбележа денот на раѓањето на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски

Денеска се навршуваат 64 години од раѓањето на трагично загинатиот претседател, Борис Трајковски. По тој повод, градоначалникот Коста Јаневски со претставници на Советот на општина Струмица, претставници на неговото семејство, здруженија, институции и политички партии, положија свежо цвеќе пред споменикот „Македонија“ во големиот градски парк, подигнат во негова чест.