Амбасадорката на Кралството Шведска во Р.С. Македонија во посета на Општина Струмица

Амбасадорката на Кралството Шведска во Р.С. Македонија во посета на Општина Струмица

Денес градоначалникот Костадин Костадинов, во неговиот кабинет, оствари средба со амбасадорката на Кралството Шведска во Р.С. Македонија, Н.Е. Ами Ларсон Јаин и вицеамбасадорката Биби Грамсон.

На средбата градоначалникот ги запозна високите гостинки со спецификите на општина Струмица, апострофирајќи ги природните, културно-историските и туристичките белези, како и со стопанските потенцијали со кои располага нашата општина. На средбата стана збор и за приоритетните ангажмани кои ги презема Општина Струмица во рамките на своите надлежности, кои се во функција на развојот на општината и подобрување на животот на граѓаните.

Градоначалникот, амбасадорката и вице-амбасадорката разговараа и на актуелни теми, како и за можноста за унапредување на понатамошната соработка помеѓу Амбасадата на Шведска и Општина Струмица.