Вечерва градоначалникот Костадинов присуствуваше на премиерата на документарниот филм Сама

Вечерва градоначалникот Костадинов присуствуваше на премиерата на документарниот филм Сама

Вечерва градоначалникот Костадин Костадинов присуствуваше на премиерата на документарниот филм „Сама, осудена или заштитена“, настан кој е дел од Програмата за реализација на „16 денови активизам за борба против родовото базирано насилство“ на Општина Струмица. Авторка на филмот е новинарката Стојне Митева,

која инаку е и психолог/гешталд терапевт и ангажирана во Шелтер центарот во Струмица кој врши згрижување жртви на семејно насилство. Снимател на филмот е Кире Пиличев а регионалната телевизија „ТВ канал ВИС“ се јавува во улога на продукциска куќа. Програмата „16 денови активизам за борба против родовото базирано насилство“ е во завршна реализација, а за утре е закажан марш на тема „Сите заедно во борбата против родовото базирано и семејно насилство“.