Градоначалникот Костадинов ги награди струмичките пожарникари со бесплатно паркирање на нивните семејни возила

Градоначалникот Костадинов ги награди струмичките пожарникари со бесплатно паркирање на нивните семејни возила

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов, а со едногласна одлука од членовите на Советот на општина Струмица, сите вработени во Територијалната професионална противпожарна единица Струмица добија бесплатно користење на паркинг просторите на подрачјето на Зоните А и Б за нивните семејни возила.

Храбри, одговорни и пожртвувани професионалци, потврдени во многу домашни и меѓународни спасувачки мисии, тоа се нашите струмички Пожарникари. Тие се чувари на Струмица, на нашите животи и имоти од пожари и други елементарни непогоди и несреќи. Што и да направиме за нив е секогаш малку. И јас како градоначалник и граѓаните на Струмица сме горди што ги имаме и негуваме неизмерна почит и благодарност кон сите нив,

Струмичките пожарникари во многу ситуации покажале натчовечки напори за справување со огнените стихии во општината и поширокиот регион, а дел од нив беа вклучени и во мисијата за спасување на настраданите во катастрофалниот земјотрес во Турција.