Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани сограѓани од исламска вероисповед,

Курбан Бајрам, еден од двата најголеми празника во исламската вера, и годинава е убава можност за сите Вас, да останете верни на духовната традиција и да ги покажете на дело љубовта, разбирањето и милосрдието како највисоки човекови вредности.

Овој Ваш празник како олицетворение на солидарноста, нека ве води кон остварувањето на Вашите цели, а тоа се: почитта, духовниот мир, простувањето, хармонијата меѓу луѓето, хуманоста и толерантноста.

Ви го честитам Курбан Бајрам со желба за добро здравје, спокоен живот и семејна благосостојба. Нека ви е вечно празнувањето.