Ќе се врши прво прскање против возрасни комарци

Ќе се врши прво прскање против возрасни комарци

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека првото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 јуни 2021 година, со следниот распоред:

  • На 07.06.2021 година (понеделник), во период од 20 до 04 часот во општините Валандово, Дојран, Гевгелија и Богданци.
  • На 08.06.2021 година (вторник), во период од 20 до 04 часот во општините Ново Село, Босилово, Василево и Струмица.
  • На 09.06.2021 година (среда), во период од 20 до 04 часот во општините Радовиш и Конче.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.