Ќе се решава проблемот со поплавите на дел од улицата „Младинска“

Ќе се решава проблемот со поплавите на дел од улицата „Младинска“

Градоначалникот Костадин Костадинов на заедничка прес конференција со директорите на „Комуналец“ и „Струмичко поле“ најави трајно решавање на проблемот со поплавите на дел од улицата „Младинска“. Повеќе пати сум кажал, ќе повторам и денеска. Јас сум Градоначалник на сите и дојдов на оваа функција за да ги решавам проблемите, а не да бегам од нив, се соочувам со нив и барам решение. Факт е дека на улиците во понискиот дел на градот, посебно на најниската кота, улицата „Младинска“, има сериозен повеќегодишен проблем после секој пообилен дожд и еве ви најавувам дека од денеска сериозно се зафаќаме со работа за трајно решение на проблемот и најитно ќе се заложам за изработка на проект за реконструкција на улицата, рече градоначалникот Костадинов.