Градоначалникот Јаневски ја отвори новата Градска уметничка галерија

Градоначалникот Јаневски ја отвори новата Градска уметничка галерија

Со поставувањето на изложбата „Сто години струмичка ликовна уметност“ од дела на ликовни уметници од Струмица кои твореле во минатото и оставиле траен белег во ликовната култура, синоќа, беше отворена новата Градска уметничка галерија лоцирана во дел од скривницата на плоштадот која порано се користеше за регистрација на бракови. Градоначалникот Коста Јаневски во својот говор го потенцираше задоволството од реализацијата...

Советот на општина Струмица ја одржа последната седница во мандатниот период 2017 – 2021 година

Советот на општина Струмица ја одржа последната седница во мандатниот период 2017 – 2021 година

По усвојувањето на двете точки на дневниот ред, односно, Извештајот за делување на улиците и локалните патишта во зимски услови за 2020/2021 и Програмата за делување во зимски услови во 2021/2022 година, на денешната последна 52-ра седница на Советот на општина Струмица, на градоначалникот Коста Јаневски и советниците, им се обрати претседателот на Советот, Марјан Даскаловски. Од конституирањето на Советот...

Одлука за организирање на втора јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање на втора јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 12 УЕ 2, Општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на втора јавна анкета и јавна презентација на ДУП за дел од блок 12 УЕ 2, Општина Струмица – ЛИНК Соопштение за организирање втора јавна анкета и јавна презентација на...

Општина Струмица го одбележа 11 Октомври

Општина Струмица го одбележа 11 Октомври

Со пригодна свеченост којашто се одржа пред споменикот на Револуцијата во градскиот парк, општина Струмица ја одбележа 80-годишнината од големиот 11 Октомври. За значењето на Денот на востанието и Денот на борецот, зборуваше градоначалникот, Коста Јаневски. Денес е ден за временско премостување. Денес е ден за јубилејно потсетување  на еден исклучително значаен датум од македонската историја. 11 Октомври 1941 –...

Решение за свикување педесет и втората седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување педесет и втората седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица  Бр.08 – 6268 /1, 06.10.2021 Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам Решение за свикување педесет и втората седница  на Советот на општина Струмица...

Јавна расправа за проектот Изградба на државен пат Струмица – Валандово

Јавна расправа за проектот Изградба на државен пат Струмица – Валандово – спој со А1 делница 2,3 и 4 – нова траса во општина Валандово и во општина Струмица, од Министерството за животна средина и просторно планирање, ќе се одржи на 07.10.2021 година со почеток во 14:00 часот во Салата на Советот во Дом на АРМ во Струмица. Објава на јавна...

Решение за свикување педесет и првата седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување педесет и првата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, бр.08 – 5967/1, 21.09.2021 Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр.5/02) и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр.2/06), донесувам: Решение за свикување педесет и првата седница на Советот на општина Струмица Ја свикувам педесет...

Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за градба со намена Д3- Спорт и рекреација на зелени површини- Цивилно спортско стрелиште на делови од КП 1/1, КП 1/29, и КП 1/30 Ко Попчево

Целата содржина на урбанистичкиот проект може да ја видите на следниов ЛИНК.