Костадинов: Покачени сметки за комунални услуги за струмичани нема да има

Костадинов: Покачени сметки за комунални услуги за струмичани нема да има

Советот на општина Струмица денеска ја одржа 14-та седница на којашто беа усвоени повеќи одлуки, програми, извештаи и планови. Меѓу нив се одлуките за утврдување на работното време и надомест на трошоци за престој на деца  во ЈОУДГ „Виножито“ Струмица како и годишните планови за вработување за 2022 и 2023 година, програма за измена и дополнување на програмата за работа...

Се продолжува рокот на јавниот повик за доделување на 15 стипендии за запишување на студенти на додипломски студии од прв циклус на Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје во академската 2022/2023 година

Се продолжува рокот на јавниот повик за доделување на 15 стипендии за запишување на студенти на додипломски студии од прв циклус на Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје во академската 2022/2023 година

Рокот за пријавување се продочжува заклучно со 26.09.2022 (понеделни). Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов ЛИНК Изјава за согласност за обработка на лични податоци – ЛИНК Изјава дека не сум корисник на стипендија – ЛИНК Изјава за веродостојност – ЛИНК Пријава за јавниот повик – ЛИНК

Соопштение за организирање на јавен увид, урбанистички проект

Соопштение за организирање на јавен увид, урбанистички проект

Целосната содржина на јавниот повик за организирање на јавен увид може да ја видите на следниов – ЛИНК Урбанистички проект за инфраструктура со намена Е1.8 водови за пренос на електрична енергија за новопланиран подземен 10(20)kv вод од столб на КП 8018/1, КО Струмица, до кабловска спојка на КП 710, КО Дабиље, општина Струмица – ЛИНК

Општина Струмица и денеска ја одбележа „Европската недела на мобилност“

Општина Струмица и денеска ја одбележа „Европската недела на мобилност“

Со возење велосипед градоначалникот Костадин Костадинов и општина Струмица, денеска, го завршија одбележувањето на „Европската недела на мобилност“ која годинава во цела Европа се одржува под мотото „Безбедни и здрави со одржлива мобилност“. Во одбележувањето се вклучија голем број струмичани кои автомобилите ги заменија со велосипед, давајќи го својот влог во личното здравје и чистата животна средина. -Стартот на оваа...

Јанко Мицев – Градоначалник на еден ден на општина Струмица

Јанко Мицев – Градоначалник на еден ден на општина Струмица

Јанко Мицев, ученик во втора година во СОУ „Никола Карев“ денеска ја имаше честа да седне во градоначалничката фотелја на општина Струмица, а во рамките  на заедничкиот проект со  Europe House Strumica „Градоначалник на еден ден“. Заедно со градоначалникот Костадин Костадинов денеска ги извршуваат планираните обврски во кабинетот и надвор од него. Струмица е и останува Општина – пријател на...

На првата регионална конференција посветена на паметните градови градоначалникот Костадинов го презентираше проектот „Струмица – паметен Вело Град“

На првата регионална конференција посветена на паметните градови градоначалникот Костадинов го презентираше проектот „Струмица – паметен Вело Град“

Заврши регионалната конференција на тема „Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“ на иницијатива на Американската Администрација поддржана од „AmCham” Албанија и Американската Амбасада, а во чии рамки учествуваше и градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов. Во Тирана, Албанија, како дел од конференцијата, на едно место беа обединети претставници на водечки технолошки компании и Градоначалници...

Решение за свикување на четиринаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување на четиринаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, Бр.08-7659/1, 21.09.2022 год. Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам: Решение за свикување на четиринаесеттата седница на Советот на општина Струмица Ја свикувам четиринаесеттата...

Се продолжува рокот на јавниот повик за добивање на финансиска поддршка во износ од 9000 денари за 20 деца со надмината возраст

Се продолжува рокот на јавниот повик за добивање на финансиска поддршка во износ од 9000 денари за 20 деца со надмината возраст

Се продолжува рокот на јавниот повик за добивање на финансиска поддршка во износ од 9000 денари за 20 деца со надмината возраст. Крајниот рок за аплицирање е до 30.09.2022 Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов – ЛИНК Барање за добивање финансиска поддршка – ЛИНК Изјава за давање на согласност за користење на лични податоци –...

Ерион Велиај со највисоки почести го пречека градоначалникот Костадинов во главниот град на Албанија, Тирана

Ерион Велиај со највисоки почести го пречека градоначалникот Костадинов во главниот град на Албанија, Тирана

Во рамките на посетата на регионалната конференција на тема „Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“ (Secure. Green. Smart City Solutions: Risk & Opportunities for Western Balkans), градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов оствари формална средба со градоначалникот на Тирана, Ерион Велиај, каде, како гостин на градот Тирана беше пречекан со највисоки почести. Во рамките на...

Нови автоматизирани машини ќе ги чистат улиците во градот

Нови автоматизирани машини ќе ги чистат улиците во градот

ЈПКД „Комуналец“ и општина Струмица набавија две нови автоматизирани машини за чистење на улиците во градот. Градоначалникот Костадин Костадинов со претседателот на Советот и негови членови, денеска го посетија модернизираниот возен парк на „Комуналец“. Ветивме дека ќе го модернизираме возниот парк на „Комуналец“ заедно со менаџментот на претпријатието и со поддршка од Советот и еве денеска сме сведоци на модернизиран...