Решение за распределба и доделување на општински простории – времено користење во дел од општинска зграда / Касарна Струмица

Решение за распределба и доделување на општински простории – времено користење во дел од општинска зграда / Касарна Струмица, СУ+П+2 (приземје и спрат на КП бр.7034/26, КО Струмица (Г.П. 36-16-КО Струмица) – ЛИНК

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод Светскиот ден на учителот

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод Светскиот ден на учителот

Петти октомври е ден кој секоја година се одбележува како Светски ден на учителот. Овој ден е востановен во чест на  учителите низ сите светски меридијани, истакнувајќи го значењето на нивната професија. Учителиот е една од главните алки во воспитно-образовниот процес и вистинско огледало за успешноста на неговото спроведување. Имајќи го во предвид фактот дека од образованието зависи развојот на...

Започна новата учебна година во основните и средните општински училишта

Започна новата учебна година во основните и средните општински училишта

Првиот училишен час од новата учебна година, којашто поради пандемијата со Ковид – 19 започна еден месец подоцна и во специфични услови, градоначалникот Коста Јаневски го помина со првачињата од основното училиште „Св.Кирил и Методиј“ од Дабиле, а ги посети и училиштата во Муртино и Банско. Успешен старт им посака и на сите ученици и учесници во воспитно-образовниот процес во...

Термини за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач

Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА : 06.10.2020 година (вторник) во 16 : 30 часот во „Дом на АРМ“ – Струмица. 27.10.2020 година (вторник) во 16 : 30 часот во „Дом на АРМ“ – Струмица.                                                                                         ОПШТИНА СТРУМИЦА                                                                                     Комисија...

Училиштата подготвени за новата учебна година

Училиштата подготвени за новата учебна година

Во скоро сите училишта, во текот на летниот период беа реализирани активности за подобрување на условите за реализација на воспитно-образовниот процес во новата учебна година. Во ООУ „Гоце Делчев“ од Вељуса извршена е реконструкција на фасада на задниот дел од училишната зграда со површина од 470 метри квадратни. Во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ од Дабиле поставен е порамнителен слој...

Советот ја одржа 39-та седница

Советот ја одржа 39-та седница

Денеска се одржа 39-та седница на Советот на која што беше усвоена предлог-одлуката за измена и дополнување на  Буџетот на општина Струмица за  2020 година. На седницата беа усвоени и предлог-програмите за измени и дополнувања на Програмите во областа на локалниот економски развој  и туризмот,  за  уредување на градежното земјиште,  за изградба, реконструкција, одржување и заштита  на локалните патишта и...

Одлука за организирање на јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација на АУП за промена на граници помеѓу ГП3.3, ГП3.4 и ГП3.5, дел од УБ19 УЕ2 во Струмица, Општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на јавна анкета и јавна презентација на АУП за промена на граници помеѓу ГП3.3, ГП3.4 и ГП3.5, дел од УБ19 УЕ2 во Струмица, Општина...

Струмица ќе добие уметничка галерија

Струмица ќе добие уметничка галерија

Започна со реализација проектот „Пренамена и адаптација на деловен простор во уметничка галерија“. Пренамената се врши на просторот под градскиот плоштад, изграден како дел од градската скривница, кој порано се користеше за регистрација на бракови, а потоа имаше и други намени. Проектот се реализира со средства од општина Струмица и Министерството за култура. Вкупната корисна површина  на пренаменетиот простор изнесува...

Соопштение во врска со јавниот повик за распределба и доделување на општински простории

Во врска со јавниот повик за распределба и доделување на општински простории – времено користење во дел од општинска зграда/касарна Струмица, СУ+П+2 (приземје и спрат) на КП бр.7034/26, КО Струмица (Г.П 36-16-КО Струмица распоредени на: Приземје / Повеќенаменски социјален центар Први спрат / Нов НВО центар, од страна на граѓански организации (времени корисници) од општина Струмица, заради создавање на механизми...