Петтото издание на „Струмица опен фестивал“ ќе се одржи од 6 до 14 август

Од 6 до 14 август ќе се одржи петтото издание на културно – забавната манифестација „Струмица опен фестивал“. На повеќе локации и сцени во градот ќе се реализираат дваесетина културни настани како изложби, театарски претстави, поетски читања и промоции на книги, вечер на афоризми, а во музичкиот дел ќе настапат познати музичари од домашната и меѓународната сцена.