Урбаната опрема во паркот повторно мета на вандали

Урбаната опрема во големиот градски парк повторно беше мета на вандалско однесување од страна на непознати сторители. Вандалите искршиле една канделабра, оштетиле клупи и превртеле бетонски корпи за отпадоци, а една од нив била фрлена и во езерцето.Ова не е прво уништување на урбаната опрема во големиот градски парк. На први ноември минатата година беа искршени пет канделабри, а оштетени поголем број корпи за отпадоци и клупи.Општина Струмица апелира до несовесните граѓани да престанат со уништувањето на урбаната опрема во паркот затоа што таа е набавена со пари од граѓаните и им служи на граѓаните.