Одбележана 72-годишнината од убиството на првоборецот Герас Цунев

Денеска се навршуваат 72 години од убиството на првоборецот Герас Цунев. По тој повод, пред спомен бистата во малиот градски парк се одржа пригодна свеченост. За животот и делото на првоборецот зборуваше Трајче Мицев, претседател на општинскиот одбор на СБМ од НОАВМ, а од името на општина Струмица свежо цвеќе пред спомен бистата положи Јосиф Христов, претседател на Советот. Свеченоста заврши со рецитал во изведба на членовите на рецитаторската секција при домот за деца и млади „Благој Мучето“.