Нови тротоари на патот кон Градско Балдовци

Деновиве се работи на поставување на нови тротоари на левата страна од патот кон Градско Балдовци, односно, на потегот од улицата „Климент Охридски“ до мостот пред ова населено место.  Тротоарот е широк два метра, а вкупната површина на која се поставуваат новите бехатон плочки изнесува 570 метри квадратни. Покрај новите плочки се поставуваат и нови рабници на тротоарот. Со овој градежен зафат  кој што го реализира општина Струмица ќе се зголеми безбедноста на пешаците на оваа делница.