Се чистат градските гробишта во Струмица

Во пресрет на Задушница од денеска почна големо чистење на градските гробишта во Струмица. Од јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ информираа дека со чистењето ќе биде опфатен целиот комплекс и сите гробни места и патеки ќе бидат исчистени од треви, стари дрвја, бетонски и други остатоци. Екипи на „Комуналец“ работат и на уредување на паркинг просторот на гробиштата. Според најавите овие активности ќе завршат до петок.