Премиерно беше изведена претставата „Дневникот на Марта“ на ООУ „Видое Подгорец“

Во прекрасниот амбиент на амфитеатарот во големиот градски парк премиерно беше изведена претставата „Дневникот на Марта“ од Горјан Петрески, во режија на Кире Ѓоргиев, а во која играат ученици од општинското основно училиште „Видое Подгорец“ од Струмица.

Претставата е дел од проектот „Популаризирање на театарските претстави во основните училишта“ кој финансиски е поддржан и од градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев.Оваа претстава се подготвуваше три месеци и прекрасната изведба на младите актери остави силен впечаток кај присутните во амфитеатарот, меѓу кои беа и претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов и претставници на општинската администрација.