Се гради потпорен ѕид на улицата „Бетовенова“

На улицата „Бетовенова“, односно, на свиокот на патот Струмица – Попчево и кон турските гробишта во тек е изведба на потпорен ѕид. Целта на овој градежен зафат е обезбедување на овој дел од патот од одрони.Потпорниот пат се изведува со средства од буџетот на општина Струмица.